آشنایی با تجهیزات شبکه

POE چیست و چه کاربردهایی دارد

POE چیست و چه کاربردهایی دارد
مقدمه

در این مقاله قصد داریم به توضیح POE چیست و چه کاربردهایی دارد بپردازیم.

یکی از بزرگترین دغدغه ها و مشکلات شبکه ها و دفاتر در هنگام نصب و تجهیز،برق رسانی و تغذیه تجهیزات مدار بسته شبکه است. مخصوصا زمانیکه تعداد تجهیزات مدار بسته زیاد باشد.زیرا در این صورت کابل کشی همزمان برق و شبکه این تجهیزات نیز پیچیده تر و هزینه برتر می گردد. به همین دلیل فناوری POE می تواند خیلی از نظر هزینه، کابل کشی، نصب به صرفه باشد. با ما همراه باشید تا در مورد اینکه POE چیست توضیحات کاملتری بدهیم.

POE چیست

POE مخفف عبارت Power over Ethernet است. در واقع فناوری پی او ای در کابل های شبکه این امکان را فراهم آورده که در حین انتقال دیتا بر روی کابل شبکه جریان الکتریکی نیز بتواند از این کابل ها عبور کند. از این رو دوربین ها و سایر تجهیزات از این طریق هم تغذیه می شنود و هم اطلاعات خود را انتقال می دهند.با این راهکار برای رساندن برق مورد نیاز تجهیزات شبکه دیگر نیازی نیست که یک منبع تغذیه جداگانه به تجهیزات متصل گردد.

دلایل استفاده از تکنولوژی POE

  • صرفه جویی در زمان و هزینه: با بکارگیری فناوری PoE نیازی به کابل های برق و همچنین نیروی تکنسین برای نصب این کابل ها نخواهیم داشت. علاوه بر این لزومی ندارد که زمانی را صرف نصب کابل های برق کنیم.
  • انعطاف پذیری: عدم نیاز به نصب پریز برق و مسیرهای عبور کابل برق، دستگاه هایی مانند دوربین تحت شبکه اکسس پوینت و … را می توان در هر جایی نصب کرد و یا به راحتی جای آن ها را تغییر داد.
  • ایمنی: تکنولوژی PoE هوشمند است و طوری طراحی شده است که از تجهیزات شبکه در مقابل نوسانات برق، افت ولتاژ و نصب نادرست جلوگیری می کند.
  • قابلیت گسترش: تأمین انرژی برق از طریق شبکه به این معنی است که نصب تجهیزات و گسترش شبکه ساده و ارزان خواهد بود.

 

کاربرد های فناوری POE

  • دوربین های مدار بسته تحت شبکه
  • تلفن های تحت شبکه
  • روتر های شبکه
  • تجهیزاتی که به صورت وایرلس کار می کنند مانند مودم های  WIFI، نقاط دسترسی (Access Ponit )، فکس، پرینتر…
  • سیستم های پیجر و تقویت کننده های بلندگو نصب شده در داخل راهروها
  • دستگاه های صنعتی مانند سنسورها، کنترلر ها و …
  • و …

چه دستگاه هایی از PoE استفاده می کنند؟

قابلیت PoE در موارد زیر کاربرد دارد:

  • تلفن های VOIP: در واقع این کاربرد دلیل توسعه PoE بود. با استفاده از فناوری PoE تلفن ها تنها یک اتصال به پریزهای شبکه نیاز دارند و به راحتی می توان آن ها را از راه دور خاموش/روشن کرد.
  • دربین های تحت شبکه: قابلیت PoE در دوربین های مدار بسته و امنیتی نیز استفاده گسترده ای دارند که مزیت نصب سریع و جابجایی آسان را در پی دارد.
  • تجهیزات وایرلس: تجهیزات مخابرات و شبکه وایرلس مانند اکسس پوینت، رادیو وایرلس و RFID که با پریزها و خروچی های برق فاصله دارند به راحتی می توانند از PoE استفاده کنند.
  • سوییچ های شبکه: سوییچ ها نقشی اساسی در شبکه های بزرگ دارند و تعداد زیادی از تجهیزات به آن متصل می شوند، در صورت استفاده از PoE هیچ کدام از این تجهیزات نیاز به آداپتور برق نخواهند داشت. تصور کنید که یک سوییچ 48 پورت PoE چقدر می تواند در کاهش هزینه به ما کمک کند.

چرا در شبکه های خانگی عموما از PoE استفاده نمی‌ شود؟

 عموما در خانه ها پریزهای برق زیاد است و تعداد سوکت های اینترنت کم است. از طرفی در مصارف خانگی بیشتر گجت های مصرف کننده از وای فای به جای اترنت استفاده می کنند. از این رو استفاده از POE در شبکه های خانگی محدودتر است. به همین دلیل فناوری PoE بیشتر بر روی روترها و سوییچ های شبکه ای و تجاری قرار دارد.

چگونه باید از PoE استفاده کنیم؟

استفاده از PoE بسیار آسان است، کافی است تجهیزات شما با این ویژگی سازگار باشند. اگر سوییچ و دوربین IP شما هر دو PoE باشند به راحتی دوربین را با یک کابل شبکه به سوییچ متصل کنید و دوربین فعال خواهد شد.

تکنولوژی PoE

اگر تنها دوربین تحت شبکه شما PoE است باز هم می توانید از این قابلیت استفاده کنید. در این صورت باید از یک آداپتور PoE استفاده کنید. آداپتور PoE دارای دو ورودی داده (RJ-45) و برق است. سوییچ به ورودی داده و یک آداپتور برق به ورودی برق وصل می شود. سپس با استفاده از کابل شبکه، خروجی آداپتور PoE که یک پورت شبکه RJ-45 است به دوربین وصل می شود و آن را فعال می کند.

آداپتور PoE

در قسمت اول این مقاله با قابلیت PoE آشنا شدیم و به صورت مقدماتی اطلاعاتی در مورد آن کسب کردیم. در مقاله PoE چیست – قسمت دوم نگاهی دقیق تر به این تکنولوژی و استانداردهای IEEE مربوط به آن خواهیم انداخت؛ نسل های جدید PoE را بررسی و نسل های مختلف را با یکدیگر مقایسه می کنیم. همچنین مروری بر نحوه عملکرد آن خواهیم داشت.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید