تکنولوژی پیشرفته، صرفهجویی در هزینه و حفاظت از محیطزیست؛ همه در یک محصول.
مزایای نصب شارژرهای خودروهای برقی سریع در مراکز عمومی نظیر هتل ها، مراکز اقامتی و تفریحی و مراکز خرید:
عصر خودرو های برقی در ایران پیشاپیش شروع شده
سیر حرکت به سوی خودروهای برقی در کنار تاثیرات زیست محیطی و تکنولوژیکی، تاثیرات شگرفی از دید سبک زندگی و حتی فرهنگی را رقم خواهد زد برای نمونه روش و محل سوختگیری کنونی خودروها که اکنون متمرکز و وابسته به پمپ بنزین ها هست را خودروهای برقی دگرگون میکنند و بصورت غیر متمرکز و پراکنده از منازل تا مراکز خرید و پارکینگها، هتلها، ادارات و دیگر محلهای عمومی را در بر خواهد گرفت که در کنترل مالکین مختلف نه فقط دولتی یا در کنترل دولت بلکه از شخصی تا شرکتی تا سازمانی به همراه شهرداریها و غیره و البته دولتی هم خواهد بود. سوختهای فسیلی مانند بنزین و گازوئیل به زودی با توجه به برنامه های اعلام شده از طرف کشورهای بزرگ جهان تا یک دهه آینده به منظور حمایت از محیط زیست و همچنین کاهش هزینه های سوختهای فسیلی برچیده خواهد شد و یا به کمترین حد ممکن خود خواهد رسید ( به طور مثال در سال 2022 معادل 30% از فروش خودروهای کشور چین الکترونیکی و پلاگین هیبرید بوده است). با توجه به موارد ذکر شده و همچنین قیمت مناسب این خودروها به نسبت خودروها سوخت فسیلی و این موضوع که واردات این خودروها به کشورمان بدون پرداخت هزینه های مالیات و عوارض و گمرک میباشد و موضوع بسیار مهم اینکه این خودروها مورد استقبال مصرف کنندگان میباشد به دلیل قیمت مناسب وکاهش هزینه های تعمیرات و طراحی زیبا و عوامل موثر محیط زیستی . پیرو مباحث مطرح شده این خودروها بسیار مطلوب شرکتهای خودرو سازی و وارد کننده بوده و به شدت در حال توسعه واردات و ساخت این خودروها میباشند.
این تغییر بزرگ در حمل و نقل و تغییرات ناگزیر همراه آن در همه جنبه های زندگی و کسب و کارها تاثیر عمیق خواهد گذاشت که خود فرصتهای کاری بزرگی را پیش روی کسب و کارها خواهد گشود. همه گیری استفاده و در دسترس بودن خودروهای برقی در ایران در حال جریان است و به زودی و با سرعت زیاد همراه با روند جهانی و همچنین حمایتهای دولتی در مسیر همگانی شدن قرار خواهد گرفت و بسیار زودتر از آنکه تصور میشود تاثیرات آن مشاهده خواهد شد. بسیار مهم است که کسب و کارها از این فرصتها آگاه باشند و از فرصت و مزیت پیشگامی در آن استفاده کنند البته در کوتاه زمانی از همه گیری این فن آوری تطابق با آن نه دیگر یک پیشگامی بلکه یک اجبار خواهد بود. نکته قابل ذکر این است که منظور از خودروهای برقی، خودروهای تمام برقی یا برخی انواع خودروهای هایبریدی (برقی بنزینی) که قابلیت شارژ با برق هم دارند (پلاگ این هایبرید) است. خودروهای تمام برقی بسته به نوع، چند صد کیلومتر را با یک شارژ طی میکنند البته خودروهای هایبریدی پیش گفته باطری های کم ظرفیت تری دارند.
نیاز به ایستگاه های شارژ خودروهای برقی سریع:
از فرصتهایی که این تغییر ایجاد خواهد کرد نیاز به ایستگاههای شارژ است در واقع پیش نیاز داشتن خودروهای برقی داشتن ایستگاه های شارژ اصولی دارای استانداردهای جهانی جهت شارژ مناسب خودروهای برقی میباشد زیرا باعث افزایش طول عمر باطری این خودروها که اصلی ترین رکن این خوروها نیز میباشد خواهد شد. شارژرهای کوچک تحویل شده همراه خودروها سرعت شارژ پایینی دارند (موسوم به شارژرهای سطح یک) ، به اضافه آنکه محدودیت مقدار آمپر برق خانه های شخصی امکان تامین توان لازم برای استفاده از شارژرهای با توان بالاتر را به راحتی نمیدهد. این محدودیت ها باعث میشود که شارژ یک خودرو سواری با این شارژرها ساعتها و گاهی بیش از ده ساعت بطول انجامد. جدا از آن رانندگان این خودروها در بیرون از منزل ، در شهر و در سفر نیز نیاز به برق برای شارژ خودرو خود خواهند داشت که به راحتی در دسترس نیست و حتی در صورت دسترسی به پریز برق در جایی در مسیر، احتمالا گذراندن طول زمان نصف روز برای سوخت گیری برایشان زمان زیاد و غیر ممکنی خواهد بود.
اینجا است که ایستگاهای شارژ سریع به کار می آیند. این شارژرها بسته به نوعشان، توانشان و قیمتشان از چند ساعت تا بازه یک یا چند ده دقیقه، خودرو را به قدر کافی شارژ کنند. در دنیای خودروهای برقی سرعت شارژ مسله مهمی است و بر خلاف خودروهای بنزینی سرعت سوختگیری بسته به امکانات شارژ هست و هر چه امکانات بهتر موجود باشد سرعت سوختگیری بیشتر است.
بصورت کلی دستگاهای شارژ سریع در دو دسته کلی دسته بندی میشوند:
(شارژرهای سطح دو) که خروجی AC Power دارند و قیمت متوسطی دارند و در چند ساعت خودرو را شارژ میکنند آنها مناسب نصب در مراکز خرید . رستورانها، تفریحی هتل و اقامتی ، دانشگاهها و پارکینگها ی خصوصی، منازل و عمومی هسند. که خودرو در زمانی که کاربران آن در آن مراکز به سر میبرند شارژ میشود و در برگشت آنها آماده است. دسته دیگر (شارژرهای موسوم به سطح سه است) که عموما خروجی DC Power دارند، که قیمت بالاتری هم دارند اما تا زیر نیم ساعت و حتی کمتر خودرو را شارژ میکنند این نوع شارژر واضح است که مطلوب همه کاربران است !
گفته میشود در بسیاری کشورها، نرخ رشد و افزایش سالانه پنجاه درصدی نصب شارژرهای خودروی برقی برقرار است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست. همچنین تخمین زده میشود تا سال 2031 گردش مالی ایستگاه های شارژ در دنیا به هفتصد و بیست وهفت میلیارد دلار خواهد رسید. در سال 2050 نیز تعداد خودروهای برقی دنیا به یک میلیارد دستگاه خواهد رسید.
مزایای نصب شارژرهای سریع در مراکز عمومی نظیر هتل ها مراکز اقامتی و تفریحی، اداری و مجتمع های مسکونی :
– خدمات بهتر به مشتریان در حال رشد این خودروها و جذب آنها و اراِیه آرامش خاطر به مشتریان و میهمانان ها
– همگامی با تکنولوژی روز و توجه به حفظ محیط زیست و پیش بودن از رقبای حوزه گردشگری و اقامتی و مراکز خرید و رستورانها
– مطرح شدن و رجیستر شدن در سایتها و نرم افزار های تلفن همراه و نقشه های آنلاین داخلی و خارجی مربوط به محل های سرویس دهنده و مجهز به شارژرهای خودرو های برقی و نوشتن کامنتهای رضایت از مهمانهای مجموعه در زمان حضور
– جذب و ایجاد مشتریان اینده با نیازهای جدید , افزایش ترافیک حضور مشتریان و میهمانان در محل کسب و کار شما برای مدت طولانیتر
– کسب و کار خود را به عنوان یک پیشرو خلاق در ارائه خدمات بهتر و برتر به جامعه معرفی نمایید.
– جذب مستاجران یا مهمانان با کیفیت بالا، حفظ کارکنان و نگه داشتن مشتریان در فروشگاه های مجموعه برای صرف پول بیشتر و لذت بردن از یک وعده غذایی در زمان شارژ وسایل نقلیه خود
– علاوه بر این مزایای عمومی. با توجه به هوشمندی دستگاههای شارژ امکانات مخابراتی آنها و تجهیز آنها به تکنولوژیهای شناسایی خودروها نظیر RFID و کنترل نرم افزاری امکانات دیکری نیز در اختیار است از جمله :
– ایجاد منبع درآمد از دریافت هزینه شارژ خودروها بصورت مستقیم یا با اتصال به شبکه های سراسری شارژرهای خودروها که در حال بوجود آمدن هستند.
– امکان انجام پویش های بازاریابی با ارایه خدمات تخفیف شارژ یا اراِیه شارژ رایگان به برخی مشتریان و مراجعان مراکز.