آشنایی با تجهیزات شبکه

سوئیچ شبکه سیسکو

سوئیچ شبکه ابزاری برای ایجاد اتصال میان سیستم‌ها و دستگاه های مختلف در شبکه است که شما می‌خواهید میان آن‌ها تعامل وجود داشته باشد. این اتصالات عموماً با استفاده از ساختارهای کابلی‌ای ایجاد می‌ شوند که میان دستگاه‌های گیرنده و فرستنده اطلاعات، اتصال ایجاد می‌کنند. کارکرد سوئیچ سیسکو این است که اگر یک دستگاه قصد ارسال اطلاعات برای یک دستگاه دیگر را داشت بتواند مقصد آن اطلاعات را تشخیص دهد.

عملکرد

سوئیچ‌ها دستگاه‌های ارتباطی هستند که وظیفه انتقال داده ها بین دستگاه‌ها را به عهده میگرند. هنگامی که بسته های اطلاعاتی از یک دستگاه به دستگاه دیگر ارسال می‌شود ممکن است به همزمان با اطلاعاتی دیگر از دستگاه دیگر برخورد کند. در این صورت امکان از بین رفتن اطلاعات یا دیر رسیدن اطلاعات به دستگاه مقصد وجود دارد. در این موارد وجود سوئیچ‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات با نظم و بدون از بین رفتن به مقصد خود برسند. سوئیچ برای اتصال دستگاهای مختلف از قبیل رایانه، مسیریاب، چاپگرهای تحت شبکه، دوربین‌های مدار بسته و … در شبکه‌های کابلی مورد استفاده واقع می‌شود.  پرکاربردترین سوئیچ در بین لایه‌های مختلف بجز لایه دوم می‌توان به سوئیچ لایه سه اشاره کرد که در بسیاری موارد جایگزین مناسبی برای روتر می‌باشند.

 

اندازه سوئیچ و تعداد پورت

اندازه سوئیچ مسئله بسیار مهی است. ممکن است ابعاد یک سوئیچ چهار پورتی یک برند با همان محصول از یک برند دیگر بسیار متفاوت باشد. به‌صورت کلی، هرچه تعداد پورت‌های سوئیچ بیشتر باشد، اندازه آن هم بزرگ تر می شود. از طرف دیگر، تمام سوئیچ‌ها برای خنک شدن در اطراف خود به فضای کافی نیاز دارند و باید این مسئله را هم مد نظر قرار دهید. در ارتباط با پورت‌ها، تعداد آن‌ها امری مهم است که باید به آن توجه کنید. تعداد پورت سوئیچ را میتوانید با در نظر گرفتن دستگاه ها و کاربرانی که به آن متصل می شوند محاسبه نمایید.

سرعت و نوع پورت

سرعت انتقال اطلاعات نیز در انتخاب سوئیچ شبکه بسیار مهم است. سوئیچ ها اغلب دارای پورت هایی با سرعت 10/100 مگابیت بر ثانیه، 10/100/1000 مگابیت بر ثانیه، 10 گیگابیت بر ثانیه و بیشتر هستند که با توجه به نوع کاربری و سرعت مورد نیاز در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. از نظر نوع پورت سوییچ ها اغلب در دو نوع مسی و فیبر نوری تولید می شوند. در برخی از سوئیچ ها نیز این دو نوع به صورت ترکیبی در سوییچ قرار گرفته اند. همچنین در سوئیچ های مدیریتی و حرفه ای تر، امکان اضافه نمودن پورت به صورت ماژول در سوئیچ فراهم شده است. پورت های Uplink به منظور برقراری ارتباط بین تجهیزات اصلی شبکه مانند سوئیچ، روتر، سرور، فایروال با یکدیگر استفاده می شود و معمولا از سرعت بیشتری نسبت به سایر پورت های سوئیچ برخوردارند.

 

ظرفیت و سرعت سوئیچینگ

ظرفیت سوئیچ در واقع معادل مجموع سرعت ارسال/دریافت تمام پورت های سوئیچ است. هر چه ظرفیت یک سوئیچ بیشتر باشد، حجم داده ای که میتواند در لحظه منتقل نماید بیشتر خواهد بود. سرعت سوئیچینگ زمان مورد نیاز برای پردازش پکت های ارسالی و دریافتی را مشخص می‌کند. هرچه سرعت سوئیچینگ بیشتر باشد، تعداد پکت های دانلود یا آپلود شده در لحظه بیشتر خواهد بود.

 

تعمیرات تخصصی سوئیچ سیسکو

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید